torsdag 3. mars 2011

Stolt hønemor!

I dag har vi hatt en utrolig fin dag sammen med alle barna på barnehjemmet. Vi begynte dagen med favoritten til den eldste gruppa, nemlig matematikk. Når vi kom på barnehjemmet for første gang, var vi veldig skremt over at nesten ingen kunne enkle regnestykker som 2+2. Ettersom vi har veeeldig frie tøyler for hva vi vil gjøre som undervisning, har vi hele forrige uke og denne uken terpet veldig mye på addisjonsoppgaver. Vi har også snakket med Zack og fått en av jentene på den minste gruppa over på den største, fordi vi så at hun hadde behov for mye mer utfordringer enn hun fikk der.

Hele klassen på den største gruppa. I full sving med
matteoppgavene sine i dag.
Så,  i dag har vi vært som to stolte hønemødre fordi så og si alle barna på gruppa klarer nå avanserte regneoppgaver med pluss, der de må sette både en og to ganger i mente, noe som var helt utenkelig for kun kort tid siden. Det er så utrolig godt å følge utviklingen deres og se at man faktisk kan være med å gjøre en forskjell for dem. Også Zack sier at han ser en stor utvikling og en helt ny klasse, fordi vi har tid til å undervise dem, noe han dessverre ikke har. Og det er så godt å se hvor stolte de blir av seg selv når de prøver og prøver og endelig knekker koden og får til!! Når lille Hadija på 7 år endelig knekte regnekoden, ved å gå fra 0/8 riktige over lang tid og til 8/8 riktige, da var jeg så stolt at jeg satt med gråten i halsen. Huff, blir nå litt sentimental av å være her... Jaja, sånn er det vel å være 48-barnsmødre....! :)

Flinke Hadija koser seg med en velfortjent is. 
Etter en hardt arbeidene uke for de store og mye slåssing og gråt blant de små, fant vi ut at vi syntes de fortjente en liten påskjønnelse. Så i dag kjøpte vi is til hele gjengen, og gjett om de koset seg!! Stakkar, mange av dem sto bare å spiste på papiret, uten å skjønne at de skulle åpne isen. Virket som de aldri før hadde spist det.. Utrolig. Godt å kunne skjemme de litt bort med noe godt å spise da de aldri spiser noe annet enn ris og bønner og drikker aldri annet enn lunket vann. Godt å se at de smiler og koser seg.

Så fornøyde!

Å, veldig viktig å få med hver eneste dråpe! :)

Resten av dagen ble brukt bare brukt til lek og kos. Jeg sprang rundt som et esel, med barna i tur og orden på ryggen. Puh, skal si at man får kjørt seg sammen med de energibombene og jeg skulle igjen ønske at jeg kunne dele med opp i 48 deler og springe med de alle samtidig.

Vi har det veldig morsomt! 

Koser seg.
I morgen skal vi dra til Mole nasjonalpark, der det myldrer av ville afrikanske dyr. Da skal vi ut på safari og jeg gleder meg såå! :) Er en del timer i buss dit og så blir vi der hele helgen. Er litt usikker på nettdekningen der, så får se om jeg får lagt ut litt bilder underveis eller om det får vente til søndag :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar