tirsdag 22. mars 2011

Afrikansk opplæring :)

Dagene går så utrolig fort og i tillegg til ustabil internettforbindelse, så har det blitt litt dårlig med oppdatering her de siste dagene. Skjerpings nå! Så, hva har skjedd siden sist... Helga ble brukt til å ha 3 små barnehjemsbarn på overnatting her hjemme hos oss. Mohammed var jo så klart en av dem. De fikk masse godteri og brus og Mohammed ble nok litt hyper på sukker. Vanskelig å sove etter et så høyt inntak ;) Men alt i alt så var det ei koselig helg og vi ble kjent med barna på en annen måte enn når vi ser dem på barnehjemmet.

I ettermiddag (tirsdag) har vi prøvd oss på litt afrikanske sysler, som å bære barn på ryggen og bære ting på hodet. Å bære barn på ryggen gikk kjempefint og det er jo helt genialt! Det bør man jo begynne å gjøre i Norge også. Barn er det nok av her, så vi fikk låne hver vår. Jeg bar rundt på lille Alexandra på 2,5 måned, som er datteren til vertsfamilien (hun som ble døpt forrige helg) mens Ida Maria bar rundt på søskenbarnet til Alexandra, lille Gad på 6 måneder. Kjempemorsomt!

Så fine :)

Dette likte jeg!

Å bære ting på hodet gikk ikke fullt så bra.... Skjønner ikke hvordan de greier det!! Vi prøvde å forklare at vi kanskje brude prøve med en tom bøtte først, siden hverken hodet eller nakken vår er vant til å bære slik. Men neida, da lo familien godt og tappet liksågodt i en 10-liters bøtte og lempet den opp på hodet mitt. Gikk jo greit så lenge jeg kunne holde med en hånd i tillegg, men det skal man ikke gjøre. Så vi fikk gå ned noen nivå og fikk heller prøve oss med en kasserolle med mais. Klarte jo faktisk å gå noen skritt, til og med. Så, dette var uten tvil dagens underholdning for familien og de lo så av oss at tårene trillet. De må jo synes at vi er helt håpløse, men de skjønner ikke at dette er ikke noe man gjør hjemme i Norge. Morsomt var det uansett :)

Så konsentrert!


10 liter......

Stiv som en stokk.. mens vertsmoren vår
holder på å le seg i hjel! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar