onsdag 9. mars 2011

Kaos og undervisning

Dagen i dag på barnehjemmet startet ganske så kaotisk når begge de ansatte fant ut at de skulle stikke av og levne oss alene med alle 48 barna..! Det kunne jo gått greit hvis de hadde forstått engelsk og ikke vært så glade i å slåss.. Men vi sprang nå rundt og gjorde så godt vi kunne. Stoppet mange slåsskamper og tørket mange tårer, mens de eldste kom springende med bøkene sine og ville at vi skulle begynne undervisningen midt oppi kaoset. Lille Michael nektet annet enn å bare bli holdt, så jeg gikk rundt med ham mens jeg stoppet slåsskamper, helt til han utrolig nok sovnet mens jeg bar ham. Så fikk selvfølgelig 2 av dem akutte magesmerter, så da var det bare å finne frem "sykesengene". Heldigvis kom Zack og Tina etter hvert og roen senket seg i hjemmet. Det gikk bra med den ene av de syke, han kom seg ganske raskt. Den andre var veldig dårlig i hele dag og de mistenker at det kan være malaria. Krysser fingrene for at det går bra med ham.

Før lunsj hadde vi matte med de eldste igjen, og nivået er fortsatt stigende. Vi fikk ordnet det slik at enda en fra den minste gruppa fikk komme over på den eldste gruppa sammen med oss og det viste seg at han var en kløpper i matte. Godt at han kan få litt utfordringer. Som vanlig måtte vi krangle med dem for å få dem til å ta seg en pause etter intens regning i flere timer. Kjempemorsomt at de er så ivrige :) Og Kandei, som vi fikk over på den eldste gruppa for kun kort tid siden, knakk "sette-i-mente-koden" i dag og jeg var igjen som en stolt hønemor :)

Før jeg dro til Ghana skrev jeg et "informasjonsshefte" om førstehjelp, ernæring og hygiene i forhold til både barn og voksne. Dette gav jeg til Zack på barnehjemmet i dag, og vi gikk gjennom det sammen. Han var kjempefornøyd og så glad for å lære noe nytt. Det omhandlet blant annet hva han kan gjøre hvis barna får hjertestans, setter noe fast i halsen, om næringsstoffene og symptomer på feilernæring og dehydrering og også viktigheten med f eks håndhygiene. Zack sa at nå følte han seg som Dr. Zack og at ingen trenger nå å være bekymret når han er i nærheten ;) Godt å få brukt sykepleiekunnskapene sine her nede da de har et stort behov for slik informasjon.

Undervisningstid :) Når vi kom hjem til familien sto det to kameler utenfor her som var kommet fra Burkina Faso. Vi måtte jo prøve å sitte på dem og det foregikk jo ikke helt uten hyl og skrik fra min side. Shit, de er så høye!!! 

Ikke helt avslappet oppå der..... :)1 kommentar: