tirsdag 8. mars 2011

Mole nasjonalpark

Etter litt bussproblema på tur hjem fra Mole i går og påfølgende internettproblema her hjemme, kommer nå dette innlegget som egentlig skulle ha kommet i går. Vi er endelig tilbake i Walewale etter ei veldig fin helg i Mole nasjonalpark. Der har vi sett både antiloper, bavianer, vortesvin, masse aper, krokodiller, masse artige fugler og til slutt, på 3.forsøk, fikk vi også sett elefantene som var det store høydepunktet for oss. 

Her ligger Pumba og sover i mørket den kvelden vi kom.
Og gjett hvem som ikke så dem og selvfølgelig holdt på
snuble over dem med påfølgende hyling? Joda, det var meg. 
På lørdag morgen klokken 7 var vi veldig klare for safari til fots, overivrig etter å se elefantene, selv om guiden sa at de ikke hadde sett elefantene de siste 3 dagene. Av og til kan de bare forsvinne langt inn i skogen i noen dager før de kommer ut igjen. Men vi var jo så klart ved godt mot. Safarien tok 3 timer, og digre elefantspor var det nærmeste vi kom drømmen denne gangen. Men vi så jo som sagt alle de andre dyrene som nevnt ovenfor, men de ble nesten litt kjedelig i forhold. Etter safarien slappet vi av ved BASSENGKANTEN ved motellet vi bodde på. Hatt en skikkelig luksushelg, med både vannklosett, dusj og basseng. Uvant..! På ettermiddagen bestemte vi oss for å prøve oss på safari en gang til, denne gangen stående bak på en jeep. Det var helt fantastisk, men fortsatt ingen elefanter å se. Slukkøret og skuffet gikk vi tilbake til motellet og møtte på både tyskere, engelskmenn og nederlendere som alle hadde sett elefanter på sine safarier. Typisk..? :) 

Familiebilde av bavianene. Søndag morgen var det to ivrige jenter, i beste Steve Irwin stil, klare for nok en safari bak på en Jeep, denne gangen sammen med en gjeng indere. Og det skulle vise seg at de disse inderne var altfor glad i å prate.... For vi så faktisk elefantene denne gangen. Vi så dem fra veien, men måtte gå ca 100 meter innover for å komme helt nær dem. Men inderne klarte ikke å slutte å prate så elefantene ble jo så klart redde og trakk innover i skogen. Men vi kunne stå på ca 20 meters avstand å se på en gruppe med 6 elefanter og det var veldig spennende. Fikk tatt litt bilder, men de er litt utydelige. Men jeg vet hvertfall at det skal forestille en elefant da. 

Ærlig talt, dere ser nå vel elefanten bak trærne???
Vi skulle egentlig dra tilbake til Walewale i går (søndag) ettermiddag klokken 14, men bussen dukket aldri opp. Eller jo, den kom klokken 18 (sånt som skjer i Afrika). Men da hadde vi nok ikke kommet oss fra Tamale til Walewale i går kveld, fordi det hadde blitt for sent. I tillegg frister det ikke å færdes i trafikken her på natterstid....! Så vi bestemte oss for bli en natt til og tok bussen klokken 4 i natt (natt til mandag). Det endte jo så klart med x-antall stopp på grunn av problemer med bussen. Turen som tok 4 timer på fredag, tok nesten 8 timer i dag....  Bah! 
Ida Maria på safari :)

Meg stående bak på en Jeep. Hvis jeg ser skitten
ut, så er det fordi jeg ER gorrskitten!! :) 

Helga har vært veldig fin og avslappende. Utrolig spennende å vandre rundt i et ekte afrikansk landskap å møte ville dyr i deres egne omgivelser. Viste dere forresten at en elefant kan bli like gammel som mennesker? Faktisk opp til 80 år! Det var ulovlig å gå uten guide med våpen, selv om vi var veldig usikker på hvordan et lite gevær kan redde oss fra en svær elefant.. men de mente at det skulle være trygt. Og så har vi jo lært en liten lekse.. Helgens visdomsord må jo være "Aldri gi kjeks til en bavian når du har hele kjekspakken i hånden. Da kommer den etter deg og angriper...". (Eller hva, Ida Maria??)  Vi hadde vel et aldri så lite "uhell" med denne bavianen..men det gikk bra til slutt. 

Vakker solnedgang! 


3 kommentarer:

  1. Ser virkelig ut som du har en flott tur!
    Men vi glede oss til du kommer hjem :)

    Fant du ut ka giraffen sir på turen? ;)

    SvarSlett
  2. Safari er artige saker! Hvis du vil se elefanter er det bare å dra til Botswana. Der står de langs veikanten og venter :P

    SvarSlett