lørdag 26. februar 2011

Feiring 3 dager til ende!

I går kveld begynte den store "festen" for de to tvillingbrødrene og som ikke avsluttes før i søndag kveld. Brødrene het Joseph og Thomas og ble 86 år. De døde faktisk samtidig i begynnelsen av desember i fjor,
men begravelsen er ikke før nå. Så, i går kveld braket det løs, og det kan ikke sammenliknes med en begravelse hjemme. I går var det veldig mye sang og dans på ekte afrikansk vis og det var kommet masse folk langveis i fra, både fra Togo og Burkina Faso. Her nede blir ikke dødsfall hos så gamle mennesker sett på som noe trist, men er heller en hyllest og fering av Gud og den avdøde. 
Bare den ene av tvillingbrødrene skal begraves her i Walewale, den andre i en naboby. I går kveld ble vi vist inn i et hus hvor det ene liket faktisk satt oppreist i en lenestol med vanlige klær, smykker og ringer. Vi så først ikke at han var død, fordi han satt liksom bare i en stol rundt et bord med flere andre mennesker. Veldig merkelig. Vi fikk knipse bilder også, men velger å ikke legge det ut her...! Dansingen og feiringen skulle foregå helt til nå i morges, men klokken 02 dro hvertfall vi hjem.
Klokken 09 i dag var vi på plass igjen og i dag var det mange fra den avdødes familie tilstede og holdt taler, i tillegg til at selve begravelsen fant sted. Det var også mye bønn for den avdødes familie og innsamling av penger til de. Det var jo også selvfølgelig mye roping og skriking under preiken, de tar jo helt av! Veldig spennende å være med på :) Feiringen skal fortsette i morgen også, men nå tror jeg at vi har takket for oss. 

Trommespilling og dansing. Mye liv og røre :)
Resten av dagen har vi brukt til klesvask og innhandling av vann. Det er som regel slik at vi bare rekker to ting i løpet av en ettermiddag fordi alt tar så veldig lang tid. Men her er ingenting stressende og klokkeslett vet vi ikke hva er lengre. Litt frustrerende av og til, men også veldig avslappende. Nå skal vi legge våre to kloke hoder i bløtt og finne ut hva vi skal gjøre med morgendagen, som vi tenker å ikke bruke på kirkelige aktiviteter..

To afrikanske damer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar