mandag 24. januar 2011

I full pakking!

Åh, hvor dagene flyr!! Har vært hjemme i helga og hentet siste rest av barneklær og leker som skal være med meg til barnehjemmet. Stuegulvet flyter over av klær og påtenkte ting som jeg «så klart» trenger med meg. Er spent på om jeg får stappet alt ned i mine 2 kolli.. Har hvertfall investert i den største bagen jeg noen gang har sett. Bør gå bra. 
Akkurat nå er selve oppholdet på flyplassene som gjør meg mest nervøs! Har vært alt for flink til å bare dilte etter Kay-Martin når vi har vært ute og reist..! Nå er jeg på egen hånd. Skulle gjerne hatt et «Jeg reiser alene»-skilt på meg, men min alder tatt i betraktning så bør det vel gå bra uten.. På fredag reiser jeg først til Oslo, så til London og derfra til Accra. Det er i London jeg skal møte Ida som jeg skal bo og jobbe sammen med i Ghana. Gleder meg til å bli kjent med henne :)

Masse klær

Ellers så kan jeg jo dele noen spennende fakta fra Ghanaboka mi om det landet jeg skal besøke. Ghana er en republikk i Vest-Afrika og er en gammel britisk koloni, som på kolonitiden het «Gullkysten». Landet ble det den første afrikanske kolonien til å bli selvstendig og det skjedde i 1957. Hovedstaden heter Accra og ligger i sør. Det er der jeg skal være den første uken som er en introduksjonsuke.  Det offesielle språket er engelsk, men de snakker selvfølgelig mange afrikanske språk i tillegg, for eksempel Twi, Ewe og Ga. Ca halvparten av befolkningen er under 15 år, og har en forventet levealder på ca 58 år. Klimaet er tropisk, som vil si at det er varmt året rundt med regntid fra april (da jeg reiser hjem!) og til september. Temperaturene er rundt 30 grader nå! Kan jo bli et aldri så lite sjokk for en kropp som kommer fra januar i Nord-Norge. Ja, det var litt kort oppramsing. 

Lesestoffet for tiden. 

Vil takke alle som hittil har satt inn penger på kontoen. Det setter jeg stor pris på og vet at det kommer kjempegodt med til alle de søte små som trenger det så sårt. 

Se det fine bildet jeg tok i formiddag! 

Er forresten veldig fornøyd med at jeg har lært meg å legge inn bilder..... ;)

3 kommentarer:

 1. Kjæmpe fin blogg A-R! :D Detta blir å gå kjæmpe bra, og førr en opplevelse du kjæm t å få førr live! missunne deg! :) Du må ha kjæmpe go tur!! Ska læse her og følle m deg. Supert at du har lagd deg en blogg! :) Rægne m du går rundt deg sjøl dær borte nu;P m all pakkinga og styre! hihi. Vi e nu likt oss sjøl vi jente når d gjeld pakking;) Stoor klæm! Ta masse bilda!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, snille du <3 Du må følge med og bare kommentere i vei :D Skal så klart ta masse bilda, åsså håpe eg at eg får til å legge ut. Går VELDIG masse rundt meg sjøl her no; e en god del stress inni hodet mitt! Og den pakkinga er det største problemet og tar all min energi :P
  KLEM

  SvarSlett
 3. Tihi! :) blir gøy å se! :) klæm

  SvarSlett