søndag 30. januar 2011

1 dag i Afrika

Her på Pink Hostel bor vi nå denne uken 
Dagen i dag har vært innholdsrik og full av inntrykk. Vi startet dagen med å dra på marked i Kaneshie, som var et ekte afrikans marked med alt en kan tenke seg. Og for et liv! Og hvor mange lukter! Det var mennesker, voksne og barn, over alt. Alle stirret på oss og ropte "Obruni" (hviting) etter oss og kom springende til oss for å snakke og mange spør om de kan få ta på oss. Veldig rart, men mange har aldri sett en hvit person før. Vi kan vel si at vi skiller oss litt ut i mengden. Men det er uansett veldig ulikt fra Norge der vi ikke hilser på noen vi ikke kjenner.  Utrolig hyggelige mennesker som smiler hele tiden. Vi liker ghanesere :) Vi fikk vel x antall frieri i løpet av turen der. Det var flere gutter som ville gifte seg med oss og en av dem hadde til og med kirka klar..! Ingen tid å miste, med andre ord. Fikk også prøvd oss på å lage ghanesisk mat, noe som heter "Banku". Det så veldig lett ut når damene svingte sleiva si oppi gryta, men det var veldig tungt når vi skulle prøve oss. 

Prøver meg på afrikansk matlaging
Blir så fasinert av de som bærer med seg hele
 butikken sin oppå hodet.
Og hun her har i tillegg en baby på ryggen.
Sterke damer!! 
Vi har også vært på stranden i dag og det var fantastisk herlig. Tok forresten en Tro-Tro dit, som er en slags minibuss som bare plukker opp folk langs hele veien. Blitt litt solbrent i januar, det synes vi er greit. Det var yrende folkeliv også på stranda. Barna kommer springende bort til oss og ville så gjerne at vi skulle ta bilder av dem slik at de kunne få se seg selv på digitalkameraet. Veldig populært! Til slutt overtok de kameraet helt og knipset bilder av seg selv, av oss og alle andre på stranda. Endte til slutt med at de begynte å krangle om hvem som skulle ta bildene og begynte og slåss. Utrolig at et kamera kan være så spennende. Jeg fikk meg også en liten venn som heter Moses, som elsket å se på kartet mitt over Ghana. Artig å se hele landet sitt på papir. Var hjerteskjærende når han spurte om jeg kunne betale slik at han kunne få gå på skole og når vi skulle dra ville han så gjerne være med oss. Herlige barn, som er veldig usjenerte og vennlige.
Jeg og Iselin på stranda. Herlig!

Meg og Moses. Herlig liten gutt. 

Nå skal vi ta kveld her, etter en lang og spennende dag. Er sikkert mange ting jeg har glemt å fortelle, men det dukker vel opp senere. Opp tidlig i morgen for å starte med introduksjonsuka. Og nå fikk vi (vi er 3 norske jenter) nettopp selskap av en jente fra Irland som skal være sammen med oss denne uka. Artig :)

3 kommentarer:

 1. Hei Anne Randi!
  Så kjekt å sjå at du e komt trygt fram!! Virke som du har det bra.. Å kjenne eg blir en liten smule misunnelig når eg ser på bildene!! Kos deg masse å nyte den flotte tida du har forran deg:) Ta godt vare på deg sjøl!!
  Stor klem Marianne

  SvarSlett
 2. Haha, jeg har også endeløst med bilder av søte barn som ville se seg selv på kamera! Det er herlig!

  SvarSlett
 3. Hærregud så masse du har fådd opplevde bære på nån daga! :D Missunne deg vældi! Kjæmpe arti å læse og se på bilda av d du oppleve! :)

  SvarSlett