søndag 20. februar 2011

Deilig helg!

Lørdag bestemte vi oss for å dra til Tamale, den største byen her i nord, for å få unnagjort litt shopping. Det er ikke mye annet enn vann å bruke pengene på her i Walewale, for å si det sånn. Aldri før har vel lønna mi ligget urørt på kontoen min en hel uke..! Det er ikke minibank her heller, så pengeforbruket begrenser seg betraktelig. Noe som bare er vel og bra, for min del..! Så etter 2 timer på en tro-tro (varebil/minibuss) kom vi endelig frem til Tamale og vi fikk hamstret hygieneartikler, mat og mange fine afrikanske suvinirer. Dagens høydepunkt ble utvilsomt at vi fant IS! Det var helt fantastisk godt og endelig noe som vi kunne kjøle oss ned med :) På tilbaketuren var vi 23 mennesker inni tro-troen og en på taket..! Ikke et eneste belte eller barnesete da barna sitter på fanget til foreldrene. Vil ikke tenke på hva som skjer hvis bilen skulle kræsje! HUFF!

Siden vi var så travelt opptatt med shoppingen hele dagen, glømte vi å ta bilder. Så det eneste bildet ble en stk veldig fornøyd is-spisende Anne-Randi :)

Anne-Randi + sukker = fornøyd. 
I dag har vi vært nesten 4 timer i kirka! Siden vi bor hos en pastorfamilie, så har vi allerede brukt begge fredagskveldene på kirkemøter ute i gården her og i dag var vi med hele familien i den lokale kirken. Og det var litt av en opplevelse og SÅ annerledes fra Norge. Menneskene danset, klappet og sang skikkelig høyt til "halleluja-rock". Når det var bønn, sto menneskene og veivet med armene og slo ut i luften med knytte hender. Alle var så blide og smilende, så virkelig ut til å kose seg. Alt i alt var det veldig interessant og fasinerende å være med på og se hvor ulikt der er fra Norge, hvor vi skal sitte musestille i kirka og synge salmer. Men det beste var jo utvilsomt å få fjonge seg opp i afrikansk kjole, armbånd og ørepynt. Ah, fantastisk! Da var vi plutselig lik like fine som de andre damene her nede :) Vi møtte også en annen frivillig som bor her i Walewale, som er fra Tsjekkia.
Martina, meg (med skikkelig singletskille) og Ida. 

Har egentlig noen bilder og videoer fra kirka også, men på grunn av veldig tregt nett i kveld så får det bli med disse :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar